A Földünk jövője a tét!

Naponta hallani egyre rémisztőbb híreket a megállíthatatlannak tűnő környezetszennyezésről, az ijesztő méreteket öltő üvegházhatásról. A napenergia jelenthet egyfajta kiutat a növekvő energiaigény a környezetet nem terhelő kielégítésére.

Az erőmű várhatóan közel évi 15 ezer tonnával csökkenti az ország szén-dioxid-kibocsátását

Elkészült Magyarország egyik legnagyobb, 10 megawatt kapacitású naperőműve Pécsett. A sikeres próbaüzem után megtörtént a fotovoltaikus erőmű műszaki átadása, az új létesítmény várhatóan március első felében állhat kereskedelmi üzembe.

A beruházás mintegy 4,2 milliárd forint európai uniós és állami támogatás segítségével valósult meg, az erőmű kialakításához szükséges további 703 millió forintot az MVM Hungarowind Kft. saját forrásból biztosította.

Az új létesítményt a pécsi hőerőmű egykori, már felhagyott és teljes mértékben rekultivált zagyterének több mint tízhektáros területén alakították ki. Az erőmű méretét jól mutatja, hogy több mint 38 ezer napelempanelt szereltek fel.

több mint 38 ezer napelempanelt szereltek fel

A naperőmű évente több mint 10 millió kWh villamos energia előállítására képes mindenfajta károsanyag-kibocsátás nélkül, minimális üzemeltetési költség mellett.

A beruházás célja, hogy tovább csökkenjen Magyarországon a fosszilis energiafelhasználás mértéke és mérséklődjön a károsanyag-kibocsátás. Az erőmű várhatóan közel évi 15 ezer tonnával csökkenti az ország szén-dioxid-kibocsátását.

A naperőmű évente több mint 10 millió kWh villamos energia előállítására képes mindenfajta károsanyag-kibocsátás nélkül

https://siker.blogstar.hu/./pages/siker/contents/blog/25547/pics/lead_800x600.jpg
Környezetvédelem,magyarország sikeres,napenergia,uniós fejlesztés
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?