Összekapcsolt élményútvonalak

Aki már volt vízitúrán, az pontosan tudja, hogy az semmihez sem hasonlítható élményt jelent. A víz közelsége, a természet ereje, a csónakok, kenuk, kajakok halk siklása, a vízi- és madárvilág, a sajátságos, vízközeli nézőpont, mind mind varázslatossá teszik a perceket.

A Dunára is jut a fejlesztési forrásokból

Ezért is fontosak azok a kezdeményezések és beruházások, amelyekkel még több élmény adható, és amelyek mind több ember számára teszik elérhetővé a vízitúrázás örömét. 

Európai uniós támogatásból, körülbelül kétmilliárd forintból fejlesztik és kapcsolják hálózatba a Duna, a Tisza, a Balaton és a Velencei-tó vízitúra-útvonalait.

A beruházás első része a Felső-Tisza tizenöt vízitúra-megállóhelyét érinti - jelentették be a projekt konzorciumvezetője, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség nyíregyházi sajtótájékoztatóján.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) pályázati kiírása segítségével megállóhelyeket építenek és újítanak fel, a vízitúrázáshoz kapcsolódó eszközöket szereznek be és a fenntartható működéshez szükséges szolgáltatásfejlesztés valósul meg.    

Ez a turisztikai koncepció csatlakozott a kormány által elindított Bejárható Magyarország Programhoz, amely aktív turisztikai hálózatok létrehozásával segíti az ország értékeinek megismerését.

A fejlesztések első körének megvalósítására kétmilliárd forint áll rendelkezésre, ez az összeg a Duna teljes magyarországi, illetve a Tisza a Körösökkel kiegészített hazai szakaszát, a Balatont és a Velencei-tavat érintő fejlesztéseket tartalmazza.

A nagyobb vízfelületek úgynevezett ráhordó hálózatait jelentő kisebb folyók és folyószakaszok esetében a fejlesztési forrásokat a Terület és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatai biztosítják majd.

Az MKKSZ tervei szerint elsőként a Felső-Tiszát érintő támogató pályázatot nyújtják be, amiben tizenöt megállóhely korszerűsítése szerepel. A megállóhelyeket kajak-kenu pontoknak fogják hívni, ahol a szabadidősportokkal kapcsolatos szolgáltatásokat nyújtanak az érdeklődők számára.

A tizenöt megállóhelyből tizenegy Szabolcs-Szatmár-Bereg, három Borsod-Abaúj-Zemplén, egy pedig Hajdú-Bihar megyei település folyószakaszát érinti.

A beruházás első része a Felső-Tisza tizenöt vízitúra-megállóhelyét érinti

https://siker.blogstar.hu/./pages/siker/contents/blog/25539/pics/lead_800x600.jpg
balaton,duna,élmény,Környezetvédelem,magyarország sikeres,tisza,turizmusfejlesztés,uniós fejlesztés,velencei-tó
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?