Végre sok ezer kilométer közutat újítanak fel

Aki Magyarországon ma autóba ül, egészen biztosan találkozik olyan útszakaszokkal, amelyekre ráfér az alapos felújítás.

Sok ezer kilométernyi út újul meg 2020-ig

A kormány döntött arról, hogy a közlekedésfejlesztésre közel 2000 milliárd forintot fordítanak. Ezért a közúti infrastruktúra intenzív fejlesztésére kerül sor 2020-ig.

Ebből, egy közhasznúsági szerződés keretében, mintegy 401 milliárd forint jut a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek feladatai színvonalas ellátásához. A társaság idén 6 milliárd forintot, 2017-ben 13 milliárd, 2018-ban 20 milliárd, 2019-ben 28 milliárd, 2020-ban pedig 38 milliárd forintot költhet a meglévő úthálózat fenntartására, javítására, így például kátyúzásra.  

Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár szerint mindez lehetővé teszi az elmaradt vízelvezetés, útburkolatjel-festések, korlátjavítások, padka-rendezések elvégzését, valamint a forgalombiztonságot szolgáló elemek időszakos karbantartását.     

Új utak építésére és kapacitásbővítésre a költségvetésből csaknem 1300 milliárd forint, uniós forrásból pedig 465 milliárd forint jut majd - részletezte az államtitkár, hozzátéve: elemi érdek, hogy a magyar úthálózat minősége javuljon, és új útkapcsolatok épüljenek.  

401 milliárd forint jut a meglévő úthálózat fenntartására, többi között kátyúzásra   

Megjegyezte, hogy a kormány legutóbbi ülésén egy bruttó 69 milliárd forintos komplex felújítási program megindításáról is döntött, amely keretében az idén tavasszal megindulhatnak a munkálatok.     

Tasó László reményei szerint ez a csaknem 70 milliárd forint éves szinten rendelkezésre áll majd 2020-ig, és évente mintegy 1200 kilométernyi útszakasz rendbetételét alapozhatja meg.

Új utak építésére és kapacitásbővítésre a költségvetésből csaknem 1300 milliárd forint, uniós forrásból pedig 465 milliárd forint jut

https://siker.blogstar.hu/./pages/siker/contents/blog/25546/pics/lead_800x600.jpg
kátyúzás,Közlekedésfejlesztés,magyarország sikeres,tasó lászló,uniós fejlesztés,útépítés,útfelújítás
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?