Az iparra építhetünk!

A stabil munkahely biztonságot ad az embereknek, a családoknak. Kiszámíthatóvá teszi a jövőt és stabil alapot képez a gyarapodásnak. A biztos munkahely tudatában a családok nyugodtabban vállalhatnak gyermekeket és bátrabban vághatnak bele a CSOK által is támogatott otthonteremtésbe. A stabil munkahely hosszútávon a nyugodt nyugdíjas éveket is garantálja.  

Az Irinyi-terv megteremti a magyar gazdaság hosszú távú növekedésének alapjait

Mindezek a maguktól értetődő tények alapozzák meg az Orbán-kormány munkahelyteremtéssel kapcsolatos terveit is. A gazdaságfejlesztés sarkalatos pontja a munkahelyek megőrzése mellett az új munkahelyek teremtése, annak érdekében, hogy Magyarországon minden ember dolgozhasson, aki dolgozni akar. Erre szolgál az új iparstratégia is, amelynek megvalósításában óriási szerepet játszanak az uniós források.

Varga Mihály az új iparstratégia bemutatása kapcsán leszögezte: fejlesztésekre jó alapot ad az, hogy a mostani uniós fejlesztési ciklusban az uniós források 60 százalékát gazdaságfejlesztésre fordítja majd a kormány, és 2017. július 1-ig a mostani uniós költségvetési ciklus összes pályázatát kiírják majd.

Az Irinyi-terv megteremti a magyar gazdaság hosszú távú növekedésének alapjait - mondta a nemzetgazdasági miniszter azon a sajtótájékoztatón, amelyen a kormány új iparstratégiáját mutatták be. Varga Mihály rámutatott: az új iparstratégia fő fejlesztési iránya tovább erősíti a nemzeti ipart, jelentősen épít az innovációra, segíti az új munkahelyek létrehozását, támogatja a hazai vállalatok verseny- és exportképességét, és ezáltal nő majd a magyar gazdaság válságálló képessége is.

az iparnak az innovációra, az új technológiák alkalmazására is törekednie kell

Varga Mihály kiemelte: a magyar ipar fejlesztésében öt pillért határozott meg az iparpolitikai stratégia. Eszerint az iparnak az innovációra, az új technológiák alkalmazására, az energia- és anyaghatékonyság növelésére, a területi egyenlőtlenségek oldására, a munkahelyteremtés ösztönzésére, és hazai erőforrások minél hatékonyabb és nagyobb mértékű felhasználására kell törekedni.

A kormány hét kiemelten fejlesztendő területet jelölt meg, amelyek napjainkban, illetve a jövőben is gazdaság húzóágazatai lehetnek:

-          járműgyártás, beleértve a személygépkocsi-, az autóbuszgyártást, illetve a kötött pályás járműgyártást is

-          specializált gép- és járműgyártás,

-          3D-nyomtatás, az elektronika és a nanotechnológia

-          egészséggazdaság, turizmus

-          élelmiszeripar

-          zöldgazdaság

-          infokommunikációs szektor

Varga Mihály szerint a védelmi ipart is fejleszteni kell, amelynek azonban nem lesz célja az Egyesült Államokkal vagy Oroszországgal való versengés, hanem e téren is az ország függőségének csökkentésére kell helyezni a hangsúlyt. 

Az egyik legfontosabb húzóágazat a gépjárműgyártás

https://siker.blogstar.hu/./pages/siker/contents/blog/25573/pics/lead_800x600.jpg
Gazdaságfejlesztés,iparstratégia,irinyi-terv,magyarország sikeres,Munkahelyteremtés,uniós fejlesztés,varga mihály
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?