68 település csúcssebességgel kapcsolódik a világhoz

A modern élet már el sem képzelhető internet nélkül. Az egyre növekvő adatmennyiség megfelelő hálózatot is kíván. Ahol üzleti alapon nem épül ki ez a kapcsolat, ott segít a kormány.

A korszerű infokommunikációs infrastruktúra hosszú távra megteremti a távmunka feltételeit, egyebek mellett segíti a digitális esélyegyenlőség elérését

Nagy sávszélességű szolgáltatások váltak elérhetővé 68 településen.

Ez annak az optikai hálózatnak köszönhető, amelynek kiépítése a közelmúltban fejeződött be Kaposvár, Barcs és Szigetvár körzetében.

A mintegy 2,4 milliárd forintos, 70 százalékban európai uniós támogatást élvező fejlesztés részeként 356 kilométer hosszú hálózatot és településenként aggregációs pontokat alakítottak ki környezetkímélő eljárással, a földfelszín minimális megbontásával.

A Digitális Nemzeti Fejlesztési Programhoz kapcsolódó projekt közvetlenül teszi lehetővé önkormányzatok, oktatási és szociális intézmények, eMagyarország-pontok csatlakozását a világhálóhoz. A hálózat alkalmas arra, hogy a másodpercenként legalább 30 megabites internet mellett telefon-, és televízió-szolgáltatást is ellásson.

A korszerű infokommunikációs infrastruktúra hosszú távra megteremti a távmunka feltételeit, egyebek mellett segíti a digitális esélyegyenlőség elérését. A projekt olyan környezetben valósult meg, ahol a szükséges hálózati infrastruktúra a gyenge megtérülési kilátások miatt belátható időn belül piaci alapon nem épült volna ki.

https://siker.blogstar.hu/./pages/siker/contents/blog/26077/pics/lead_800x600.jpg
Gazdaságfejlesztés,internet,magyarország sikeres,Településfejlesztés
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?