Korszerűsödhet a vidéki intézményhálózat

Összesen mintegy 90 milliárd forint értékben két energetikai felhívás jelent meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében önkormányzati energetikai fejlesztésekre.

Erről Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára tájékoztatta az MTI-t.

Az államtitkár szerint 59,9 milliárd forint áll rendelkezésre az önkormányzati épületek hőszigetelésének korszerűsítésére, épületgépészetének fejlesztésére, valamint a megújuló energiaforrások fokozottabb kihasználására.

A megyei, települési, illetve nemzetiségi önkormányzatok, valamint a tulajdonukban álló intézmények, épületek, infrastrukturális létesítmények fosszilis energiahordozóktól való függésének csökkentésére 29,2 milliárd forintos keretösszegű felhívás jelent meg - ismertette.

A pályázat célja az épületek saját energiaigényének megújuló forrásokból nyert energiával történő kielégítése, amennyiben az egyes beruházások a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázkibocsátás csökkentését szolgálják. A fejlesztések eredményeképpen helyi termelési folyamatok is beindulnak, így közvetetten új munkahelyek jönnek létre - mondta.

Hozzátette: a támogatási kérelmeket április 22-től szeptember 30-ig nyújthatják be a önkormányzatok - kivéve a megyei jogú város önkormányzatát - önállóan, vagy konzorciumi formában.

https://siker.blogstar.hu/./pages/siker/contents/blog/26188/pics/lead_800x600.jpg
Környezetvédelem,magyarország sikeres,napenergia,tiszta energia,uniós fejlesztés
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?