Egy újabb pont a magyarországi bakancslistánkon!

Nem pusztán turisztikai fejlesztés történt, hanem valódi közösségi tereket alakítottak ki a fél milliárd forintos fejlesztés során.

nő az erdők látottsága, tanösvények, turistautak, erdei iskolák, erdei vasutak, kerékpárutak, kilátók nyújtanak egyre több és jobb lehetőséget a kikapcsolódáshoz

Félmilliárd forintos turisztikai beruházást, kerti kisvasutat, kilátót, szálláshelyeket adtak át a Nógrád megyei Szendehely-Katalinpusztai Kirándulóközpontban.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az ünnepségen kiemelte, az állami és magán erdőgazdaságok soha nem látott mértékben vállaltak az elmúlt hat évben közjóléti, turisztikai fejlesztéseket.

Ennek köszönhető, hogy folyamatosan nő az erdők látottsága, tanösvények, turistautak, erdei iskolák, erdei vasutak, kerékpárutak, kilátók nyújtanak egyre több és jobb lehetőséget a kikapcsolódáshoz - tette hozzá.

Fazekas Sándor elmondta: mindez a Bejárható Magyarország program keretében valósult meg, amelyről hat éve döntött a kormány.

Közölte, új szemlélettel dolgoznak a születőben lévő erdőtörvényen, és fontos feladatnak nevezte, hogy megfelelő egyensúlyt alakítsanak ki az erdők hármas - közjóléti, gazdasági és védelmi - funkciója között.

A miniszter gratulált ahhoz, hogy a kirándulóközpont már a korábbi fejlesztések után is kétszer lett az év ökoturisztikai létesítménye, mint mondta, ez mutatja, hogy van érdeklődés, hogy szükség van további fejlesztésekre.

A kirándulóközpont beruházását a balassagyarmati székhelyű Ipoly Erdő Zrt. valósította meg. Kiss László vezérigazgató elmondta, a zrt. 65 ezer hektár állami tulajdonú erdő kezelőjeként kiemelt jelentőséget tulajdonít a közjóléti feladatok ellátásának.

A Nyugattól keletig a nógrádi erőkben program keretében már kilátóvá alakították át a Csóványosi mérőtornyot, kiépítették a Somoskői Látogatóközpontot. A katalinpusztai központban - ahová évente 40-50 ezer ember látogat el - a korábbi, első ütemben erdei iskolát, játszóteret, foglalkoztatókat építettek.

A most átadott fejlesztések között van a 250 férőhelyes parkoló, a Börzsöny és Nógrád megye kulturális, turisztikai vonzerőit bemutató, bejárható látványtérkép, a Csóványosi kilátó kicsinyített mása. Bővültek a játék- és szálláslehetőségek, megépült az információs pont.

A program beruházásait 550 millió forintból valósították meg, a 350 milliós európai uniós támogatást 200 millió forintos saját forrással egészítette ki az Ipoly Erdő Zrt.

https://siker.blogstar.hu/./pages/siker/contents/blog/26164/pics/lead_800x600.jpg
Környezetvédelem,turizmusfejlesztés
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?