Munkahelyteremtés uniós támogatással

20-40 fő számára teremt új munkahelyet egy autóipar beszállító cég Magyarországon. A milliárdos fejlesztés közel fele uniós pályázati forrás.

A projekt keretében a jelenlegi mintegy 220 fős létszámuk várhatóan 20-40-nel gyarapodik (fotó: autoszektor.hu)

Mintegy egymilliárd forintos fejlesztés kezdődött el a móri FHL Björn Kft.-nél. Az eszköz-és gépbeszerzések révén a cég kapacitásai jelentősen nőnek.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében megvalósuló beruházás összköltsége 950 millió forint, ebből az európai uniós, vissza nem térítendő támogatás 427 millió forint.

Az FHL Björn Hungary Kft. a nemzetközi autópiac több meghatározó szereplőjével kötött hosszú távú megállapodásokat, 2014-től a Volkswagen-csoport közvetlen beszállítói lettek. Mivel a társaság jelenlegi gyártókapacitásának kihasználtsága közel 100 százalékos, ezért az új megrendelések teljesítése érdekében új termelőeszközök beszerzése szükséges.

A Volkswagen-csoporttól érkezett megbízás hatalmas kihívás az alumínium alkatrészgyártás üzletág számára, ellátásához egyebek között csőhajlító-gépek, csőmegmunkáló cellák, szivárgásmérők, automatizált forrasztóállomások és vákuum-mosógép beszerzésére van szükség.

A projekt keretében a jelenlegi mintegy 220 fős létszámuk várhatóan 20-40-nel gyarapodik. 

A cég tavalyi árbevétele elérte a 6,2 milliárd forintot, a beruházás megvalósulását követően pedig további 20 százalékos növekedést várnak, ami azt jelenti, hogy 2017 végére 7-7,5 milliárd forint lehet az árbevételük.

Az FHL Björn Hungary Kft. 1996-ban alakult vállalkozás, két fő tevékenységi köre a csőradiátor-gyártás, illetve 1999 óta az autóipari termékek, elsősorban motortéri csövek és tartóbakok gyártása.

 

https://siker.blogstar.hu/./pages/siker/contents/blog/26513/pics/lead_800x600.jpg
Gazdaságfejlesztés,magyarország sikeres,Munkahelyteremtés,uniós fejlesztés
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?