Magyarországon egyedülálló terméket állítanak elő

Uniós fejlesztés segít hozzá egy vidéki nyomdát, hogy világszínvonalú gépekkel hatékonyabban, olcsóbban és egyedülálló minőségben tudjon dolgozni.

A cég a beszerzés révén egy világviszonylatban is újdonságnak számító technológiához jut, amellyel ma Magyarországon senki sem rendelkezik (fotó: javipa.hu)

A békéscsabai Javipa Nyomdaipari Kft. több mint 500 millió forintból szerez be ofszet nyomógépet, amellyel termelési kapacitását bővíti. A beruházáshoz a cég 251,6 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el. A vállalat a támogatáson felüli összeg egy részét saját forrásból, egy részét pedig bankhitelből kívánja fedezni.

A nyomdaipari cég a beszerzés révén egy világviszonylatban is újdonságnak számító technológiához jut, amellyel ma Magyarországon senki sem rendelkezik. A nyomógép előnye abban rejlik, hogy a korábbi öt-hat szín helyett egyidejűleg hét szín használata lehetséges. Az úgynevezett anicolor technológia segítségével a beállítási ívek száma egyharmadára csökken, így jelentős anyagköltség-megtakarítás, emellett műszakonként akár 1-1,5 óra időmegtakarítás érhető el.     

A várhatóan augusztus végén záruló beruházás során - mivel a növekvő megrendelés-állomány révén több alapanyagot és készárut kell mozgatni - két targoncát is beszereznek.     

A jelenleg 113 munkavállalót foglalkoztató vállalat az új gépek kezeléséhez a következő két évben négy személy felvételét tervezi.     

A Javipa Nyomdaipari Kft. fő tevékenysége kis és közepes példányszámú csomagolóeszközök nyomdai kivitelezése, faltkarton dobozok, címkék, tekercses kivitelű csomagolóanyagok előállítása.

Az elsősorban belföldi megrendelésre dolgozó vállalkozás 2014-ben 1,77 milliárd forintos árbevételt ért el, amely tavaly 2 milliárd forintra nőtt.

https://siker.blogstar.hu/./pages/siker/contents/blog/26515/pics/lead_800x600.jpg
Gazdaságfejlesztés,magyarország sikeres,Munkahelyteremtés,uniós fejlesztés
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?