Megújult a Balaton part egyik „zászlóshajója”

Közel öt milliárdos fejlesztés valósult meg Balatonfüreden, amely segíthet abban, hogy a Balaton part ne csak nyáron legyen vonzó a turisták számára.

A szálloda évekig zárva volt, a város egyik szégyenfoltjaként tekintettek rá

Átadták a 4,6 milliárd forintból megújult Hotel Füredet Balatonfüreden. Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára a megnyitó ünnepségen kiemelte, hogy 1,6 milliárd forint kormányzati, illetve uniós támogatásból származik.

Az államtitkár szerint a kormány, a gazdasági élet és a helyi szereplők összefogásának eredményeként a Balaton egyik legszínvonalasabb szállodájává lett a megújult Hotel Füred.  Hozzátette: a szálloda mintegy 800 fő befogadására alkalmas konferenciaterme lehetőséget nyújt a Balaton szezonalitásának kezelésére. 

Csepreghy Nándor úgy fogalmazott: a turisztikai fejlesztések iránt a kormány elkötelezett, ehhez azonban szövetségesekre van szüksége, akiket a jelenlegi fejlesztés során is maga mellett tudhatott. 

Kitért arra is, hogy a most átadott létesítmény is példázza, hogy a Széchenyi 2020 program keretében felhasználható 12 ezer milliárd forint a társadalmi és gazdasági célkitűzések irányába mutató fejlesztéseket szolgálja. 

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta, hogy a beruházás 2014 őszén indult, és megfeszített munka árán válhatott a szálloda Balatonfüred zászlóshajójává, amely a minőségi turizmus szolgálatába áll és számos munkahelyet teremt. 

Bóka István, Balatonfüred fideszes polgármestere felidézte, hogy a szálloda évekig zárva volt, a város egyik szégyenfoltjaként tekintettek rá. 

Czigele János szállodatulajdonos kifejtette: a megújult hotel közel 400 férőhelyes, az épület 13 szintes, 300 férőhelyes látványkonyhával felszerelt étterme és wellness részlege is van. 

A beruházás 2014 őszén indult, és megfeszített munka árán válhatott a szálloda Balatonfüred zászlóshajójává, amely a minőségi turizmus szolgálatába áll és számos munkahelyet teremt

https://siker.blogstar.hu/./pages/siker/contents/blog/26623/pics/lead_800x600.jpg
balaton,magyarország sikeres,turizmusfejlesztés,uniós fejlesztés
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?