Igazi élménypark nyílik hamarosan

Egy újabb tétellel gyarapodik a természetkedvelők bakancslistája. Pécsett, XXI. századi Állatkertet létesítettek, amelyben ökoturisztikai parkot is magába foglal. Lesz állatsimogató, akvárium, fókamedence és terrárium is.

Az új állatkerti részen tematikus szekciókat alakítottak ki, így állatsimogató és madárröpde, majomház, nagymacskaház, ragadozó- és vízilóház, Afrika-kifutó, krokodilház, fókamedence, csimpánzkifutó is épült (fotó: mti)

Május 20-án nyílik meg a nagyközönség előtt a régi létesítmény helyén kialakított új pécsi állatkert.

A létesítményt mintegy 1,8 milliárd forintos beruházással hozták létre - jelentette be a baranyai megyeszékhely polgármestere.

Páva Zsolt hangsúlyozta, hogy az új létesítményt két esztendő alatt, kizárólag európai uniós forrás felhasználásával építették meg a korábbi állatkert Mecsek-oldalban található, több mint 3,5 hektáros területén.

A műszaki átadás tavaly év végén megtörtént, folyamatosan költöztetik be az állatokat új helyükre. Az új pécsi állatkertben például pumával, perzsa leopárddal, varacskos disznóval, bengáli tigrisekkel, gyűrűsfarkú makikkal, zebra- és szirti cápával, hiúzzal és oroszlánokkal is találkozhatnak majd a látogatók. De érkeznek majd még zebrák, ormányos medvék, egy barnamedve, ragadozó madarak, kaméleonok és fapitonok is.

A polgármester felidézte, hogy a városvezetés elődeitől 2009-ben egy leromlott állapotú, korszerűtlen vadasparkot örökölt, amely a környezetvédelmi követelményeknek sem felelt meg, bezárás, felszámolás fenyegette. "Gyakorlatilag a zöldhatóság jóindulatán múlt, hogy még néhány évig működhetett az állatkert" - fogalmazott. Páva Zsolt indoklása szerint ezért is döntöttek úgy, hogy a felújítás helyett egy teljesen új, a mai kor színvonalán is túlmutató, új állatkertet építek a területen.

A városvezető a részletekről szólva kitért arra, hogy a beruházás során tágas parkolót, turistabuszok számára megállót építettek. A létesítmény új fogadóközponttal rendelkezik és ökoturisztikai parkot is magában foglal, amelyben bemutatják a Mecsek és környéke állat- és növényvilágát.

Páva Zsolt jelezte, hogy a beruházásnak köszönhetően immár nem fenyegeti szennyezés veszélye a környező vízbázisokat. Az új állatkerti részen tematikus szekciókat alakítottak ki, így állatsimogató és madárröpde, majomház, nagymacskaház, ragadozó- és vízilóház, Afrika-kifutó, krokodilház, fókamedence, csimpánzkifutó is épült.

A korábban a pécsi belvárosban működő akvárium-terrárium is helyet kapott a megújult állatkertben, a fogadóközpont épületében. Az épület földszintjén az akváriumi rész sokszínű édesvízi és tengeri állatvilága lesz megtekinthető és ott található a fókamedence is. A terráriumot az emeleten alakították ki, ahol rendezvény- és oktatóterem is létesült.

A nyitásra külön kedvezményekkel készülnek, a részletekről a megnyitó előtt egy héttel adnak tájékoztatást.

https://siker.blogstar.hu/./pages/siker/contents/blog/26746/pics/lead_800x600.jpg
állatkert,Környezetvédelem,magyarország sikeres,pécs,uniós fejlesztés
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?