300 milliárddal több jut idén gazdaságfejlesztésre, munkahelyteremtésre

A hazai kis-és középvállalkozások közel negyede készül arra, hogy uniós források felhasználásával fejlessze cégét.

Várhatóan a nyár elején újranyitják a kis- és közepes vállalkozások kapacitásbővítését támogató pályázati lehetőségeket (fotó: magyarhirlap.hu)

A kormány 300 milliárd forinttal megemelte a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) idei keretét.

Ezt a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára hétfőn Debrecenben.

Ezzel az intézkedéssel a GINOP teljes, 2700 milliárd forintos keretéből 2200 milliárdot tesznek elérhetővé 2016 végéig a vállalkozások számára - mutatott rá Karsai Tamás.

A pályázatok ütemezését az éves fejlesztési keret tartalmazza - tette hozzá. Megjegyezte, várhatóan a nyár elején újranyitják a kis- és közepes vállalkozások kapacitásbővítését támogató pályázati lehetőségeket, amelyben összesen 165 milliárd forintos keret áll rendelkezésre, és eddig mintegy 90 milliárdot használtak fel. 

Krisán László, a Széchenyi Kártya Program szakmai irányítását és koordinálását végző KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója egy felmérésre hivatkozva ismertette: a hazai kis- és középvállalkozások 44 százaléka stabilnak értékeli a működését, 22 százalékuk pedig fejlesztésre készül, elsősorban európai uniós források felhasználásával.

https://siker.blogstar.hu/./pages/siker/contents/blog/26813/pics/lead_800x600.jpg
Gazdaságfejlesztés,magyarország sikeres,Munkahelyteremtés,uniós fejlesztés
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?