Nyeregbe magyar!

Bringás országgá lesz Magyarország. Az elmúlt években több mint 850 kilométer kerékpárút épült Magyarországon, és a következőkben még legalább ezer kilométert építenének meg

Az elmúlt években több mint 850 kilométer kerékpárút épült Magyarországon, és a következőkben még legalább ezer kilométert építenének meg

Az országos kerékpárhálózatok összekapcsolásán, valamint egy kelet-magyarországi bringakör létrehozásán dolgozik a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. Ezt a közlekedéspolitikáért felelős államtitkár jelentette be Nyíregyházán.

Tasó László elmondta, a Velencei-tó, a Fertő-tó és a Balaton környékén már több száz kilométeren lehet bringakörökön kerékpározni. Hasonló hálózatot terveznek a Körösöknél, az idén decemberre Nyíregyháza és Tokaj között megépülő kerékpárutat pedig összekapcsolnák a hegyaljai hálózattal.

Az elmúlt években több mint 850 kilométer kerékpárút épült Magyarországon, és a következőkben még legalább ezer kilométert építenének meg - tette hozzá az államtitkár.

Az államtitkár szavai szerint a szakpolitikai kormányzat a biciklizés infrastrukturális feltételeinek folyamatos javításán dolgozik: uniós forrásból 50 milliárd forintot fordítanának a hálózatos szemléletű kerékpárút-építésekre 2020-ig.

https://siker.blogstar.hu/./pages/siker/contents/blog/27394/pics/lead_800x600.jpg
kerékpározás,kerékpárútépítés,Közlekedésfejlesztés,magyarország sikeres,tasó lászló,turizmusfejlesztés,uniós fejlesztés
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?