Örülhetnek az autósok, de a vonattal, a HÉV-vel és a Földalattival közlekedők is!

Budapest jár a legjobban a számos közlekedésfejlesztési nagyberuházással

Autópályák, utak, vasutak, HÉV, Földalatti...

Nagy jelentőségű közlekedésfejlesztési beruházásokról döntött a Kormány, amelyek megvalósulásával nő a közlekedésbiztonság és nem mellékesen gyorsulhat az autós és a kötöttpályás közlekedés is.

Autópálya bővítést, vasúti fejlesztéseket, fővárosi útépítéseket, a HÉV és a Földalatti modernizálását, felújítását is tartalmazza a  ormány legújabb döntése.

Eszerint háromvágányú kapcsolat lesz a kelenföldi és a ferencvárosi MÁV állomás között, és a projekt során kialakítják a Danubius és a Népliget-Fradiváros elővárosi megállókat. Ehhez kapcsolódóan átépítik a Déli összekötő vasúti hidat.

A másik vasúti beruházás során kiigazítják a Ferencváros és Kelebia közötti vasútvonalat.

Budapesten a Galvani híd és kapcsolódó úthálózat kiépítése szintén szerepel a döntések között. Nem csak a rémesen lassú és elavult ráckevei HÉV újul meg, hanem a Gödöllői vonal is. Mindkettő esetében a fejlesztés azt is jelenti, hogy megvalósul végre a régi terv és bekötik a két HÉV-vonalat a fővárosi közösségi közlekedési hálózatba.

A kettes metró felújítása után és hármas metró felújítása mellett a Földalattira is sor kerül. Ráadásul új járműveket is beszereznek a Millenniumi Földalatti vonalára.

Az autósok és a közúti fuvarozók a nagy forgalmú autópályák kétszer háromsávosra való bővítésének örülhetnek. Az M1-es Budapest és Győr közötti, valamint az M7-es Budapest és Balatonvilágos közötti szakaszai lesznek bővítve.

https://siker.blogstar.hu/./pages/siker/contents/blog/28830/pics/lead_800x600.jpg
balaton,Közlekedésfejlesztés,magyarország sikeres,uniós fejlesztés,útépítés,útfelújítás
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?