Köszönhetően a kormánynak: Szeged soha nem látott fejlődés elé néz

Az európai uniós támogatások és a Modern városok program révén mintegy százmilliárd forintnyi forrás beáramlása várható a következő években Szegedre, így a csongrádi megyeszékhely soha nem látott fejlődés elé néz.

Ezt B. Nagy László, a megye fejlesztési biztosa jelentette be sajtótájékoztatóján. A Fidesz országgyűlési képviselője az uniós fejlesztések nyílt napja elnevezésű országos rendezvénysorozat második vidéki állomásán, a Szegedi Vadasparkban hangsúlyozta: Szeged a 2007-2013-as uniós pénzügyi ciklusban is felülprezentált volt a mintegy 274 milliárd forint elnyert támogatással.

Kifejtette: az előző ciklusban 63,5 milliárd forintból valósult meg az M43-as autópálya Szegedet érintő szakasza; csaknem 30 milliárdot nyertek el az Eli lézer kutatóközpontra, amelyet május 23-án adnak át; 25,6 milliárdból fejlesztették a városi elektromos közlekedést; 13 milliárdból épült meg az új klinikai tömb; 6,5 milliárdból a dél-alföldi tudáspólus.

B. Nagy László hozzátette: a mostani, 2014-2020-as ciklus Terület- és Településfejlesztési Operatív Programkeretét (TOP) érintően a múlt héten jelentették be, hogy Csongrád megye a teljes, 29 milliárd forintos keretből 14,7-et nyert el.

A fejlesztési biztos szerint a közeljövőben olyan mértékű fejlesztés indul meg Magyarországon, amely a szolgáltatások, az alapanyagok és a munkaerő árának növelésével jár majd.

Nagy Sándor (MSZP-DK-EGYÜTT-PM) városfejlesztési alpolgármester elmondta: Szeged TOP-kerete mintegy 34 milliárd forint, amelyből a megyeszékhely már megkezdte óvodák, bölcsődék és egészségügyi intézmények rekonstrukcióját.

A 2004-es uniós csatlakozás óta Szeged haszonélvezője a tagságnak, az előző ciklus egyik legnagyobb nyertese volt - mondta az alpolgármester. Az uniós források költésekor "az európai értékrend mellett teszünk hitet, a pénzügyi támogatások az európai értékrend fejlesztését támogatják", így a környezetvédelmet, az infrastruktúra-, az oktatási és egészségügyi rendszer fejlesztését, amelyek mind az európai értékrend fontos elemei - fogalmazott.

Veprik Róbert, a Szegedi Vadaspark ügyvezető igazgatója elmondta: az intézmény az előző ciklusban 62,5 millió forint uniós támogatást nyert el a zsiráfház építésére, amely hozzájárult a látogatószám "jelentős emeléséhez". Május végén kezdődik az új ciklus egyik kiemelt, csaknem 500 milliós beruházása. Az elefántház megépítésével remélhetően még több látogató érkezik majd a vadasparkba - mondta az igazgató.

1
https://siker.blogstar.hu/./pages/siker/contents/blog/38214/pics/lead_800x600.jpg
Közlekedésfejlesztés,magyarország sikeres,Településfejlesztés,uniós fejlesztés
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Kristóf 2017-05-14 17:59:25
Nehogy már a saját adófizetői pénzünket és az EU-s támogatásokat a kormánynak kelljen megköszönni! Hatalmas nagy képzavarban van a szerző. Esetleg boruljunk is le előttük, hogy egy részéből nem stadiont, kisvasutat építenek meg plakátolnak, hanem esetlegesen arra költik, amire befizettük?
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?