Erősödő, fejlődő vidéki Magyarország: 3400 milliárd forintból 260 projekt

Soha nem látottfejlődés előtt állnak a magyar vidéki városok: összesen 260 projekt valósulhat meg a Modern városok program keretében.

Ezt Aradszki András KDNP-s országgyűlési képviselő mondta hétfői budapesti sajtótájékoztatóján. 

Az energiaügyekért felelős államtitkári posztot betöltő politikus kiemelte: a kezdeményezés korszakalkotó programja a kormánynak, s a balliberális kormányokkal ellentétben a fő céljuk az volt, hogy erősítsék a vidéket. 

A vidék erősítésének motorja a 2015-ben meghirdetett Modern városok program, amellyel azt szeretnék elérni, hogy a városok a fejlődés mozgatórugói legyenek az adott régióban.

A program 3400 milliárdos forrással valósulhat meg, és a fejlesztéseket a városokkal közösen határozta meg a kormány - közölte, emlékeztetve arra, hogy minden megyei jogú várossal kötöttek együttműködési megállapodást. 

A gazdaságfejlesztésen belül rég halogatott álmok válhatnak valóra - jegyezte meg, előzményként megemlítve, hogy több mint ezer milliárd forint adósságtól mentesítették az önkormányzatokat, amelyek így tiszta lappal tudják fogadni a forrásokat. 

Rámutatott: csaknem 260 fejlesztési projekt, közte ipari parkok, kulturális, egészségügyi, sportlétesítmények, munkahelyteremtő beruházások, közlekedési fejlesztések valósulhatnak meg.

Olyan modern városok jöhetnek létre, ahol javulnak az életkörülmények, és minden, a családi és közösségi lét szempontjából fontos létesítmény megtalálható - fejezte ki reményét a kormánypárti politikus. 

https://siker.blogstar.hu/./pages/siker/contents/blog/41026/pics/lead_800x600.jpg
magyarország sikeres,Településfejlesztés,uniós fejlesztés,Vidékfejlesztés
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?