Élhetőbb, szebb, zöldebb, emberibb


A Magyar Kormány fél milliárd forinttal támogatja egy történelmi kisváros megújulását. Mezőtúron 499,4 millió forint értékű zöldterületi és városszépítő fejlesztés kezdődött. A megvalósításhoz szükséges összeget az önkormányzat sikeres pályázata nyomán a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból nyerte el.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei város polgármestere Herczeg Zsolt (Fidesz-KDNP) elmondta: a pénzügyileg 100 százalékos támogatottságú projekt révén összesen négy hektáron újul meg a zöld felület a Berettyó menti településen.

A munkák tartalmazzák a meglévő növényfelületek élőhelyeinek növelését, a már meglévő növényállomány rekonstrukcióját, a Ligeti-tó környezetének fejlesztését, valamint az Erzsébet-liget arculatának megújítását. Az utóbbi két helyen a növényfelület növelése mellett újdonságként egy városi tanösvényt alakítanak ki, futó- és streetballpályát, kutyafuttató helyet építenek. A Ligeti-tó körüli illetve a Szabadság téri kerékpárutat felújítják.     

A város Petőfi tere új díszburkolatot kap, két díszkútját megszépítik, míg a Szabadság teret hasonló módon új külsőbe "öltöztetik". A közterületek fejlesztésének részeként a Petőfi Sándor utcában egy 25 férőhelyes gépjárműparkolót alakítanak ki, a városban összesen 112 utcabútort és 105 kerékpártárolót helyeznek ki, és a közvilágítási hálózatot is bővítik.

A városi Vadászházat szintén renoválják, falai között büfé-kávézó és egy többfunkciós közösségi szabadidős terem várja majd a vendégeket.     

A közbeszerzési pályázaton a kivitelezési munkát egy szolnoki székhelyű magyar vállalat nyerte el. A munkák gyakorlati befejezése 2019 nyarának elejére várható.

https://siker.blogstar.hu/./pages/siker/contents/blog/51848/pics/lead_800x600.jpg
Környezetvédelem,magyarország sikeres,Településfejlesztés,Vidékfejlesztés
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?