Újabb helyek, ahol jobb lesz az autósoknak


Békés megyében 55 kilométeren csaknem 7 milliárd forint hazai és európai uniós forrásból 26 útszakaszt újítanak fel idén.

(fotó: Magyar Építők)

A munka hét szakaszon már elkezdődött és őszre be is fejeződik, egy kivételével. Sarkad belterületén egy új körforgalmat alakítanak ki 400 millió forintból, ez az egy építés engedélyköteles, jelenleg a vízjogi létesítési engedély beszerzése zajlik, itt elképzelhető, hogy a kivitelezés befejezése átcsúszik a jövő év elejére.

A felújítás érinti egyebek mellett a Szeghalom-Vésztő, a Kétegyháza-Medgyesegyháza, a Battonya-Mezőhegyes, Nagygyanté-Sarkadkeresztúr közti négyszámjegyű út egy-egy szakaszát, valamint a köznyelvben dinnyés útként ismert 4429-es utat. 

Hazai forrásból 13 szakaszon, csaknem 30 kilométer hosszon zajlanak útfelújítások, erre összesen 3,4 milliárd forintot fordítanak. Hét helyszínen itt is megkezdődött a munka, a kivitelezés ez év végéig mindenhol megvalósul.

Hazai forrásból valósul meg egyebek mellett a 44-es út gyulai elkerülő szakaszának, valamint a csanádapácai, muronyi, örménykúti, kétsopronyi vagy a békésszentandrási négy- és ötszámjegyű utak felújítása.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Top támogatásával országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indítja el. Idén országszerte mintegy 1200 kilométeren újulnak meg utak.

 

1
https://siker.blogstar.hu/./pages/siker/contents/blog/52575/pics/lead_800x600.jpg
kátyúzás,Közlekedésfejlesztés,magyarország sikeres,Településfejlesztés,uniós fejlesztés,útépítés,útfelújítás,Vidékfejlesztés
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-05-15 09:23:45
Elképesztő, hogy ez a - az úgynevezett baloldal által ezerszer elátkozott - kormány mire nem képes !!!
Többek között utakat is építenek (felújítanak) kizárólag azért, hogy a senkiháziak kedvükre ócsárolhassák őket.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?